A klasszikus passito, vagyis napon szárítás történik kint a szőlősorok
között. Tökéletesen érett, vagy túlérett szőlőt használnak hozzá, és csak a
legmagasabban fekvő – vagyis éjszaka hűvös – területekről szüretelnek. A mustot
természetes módon teljesen kierjesztik, de a magas cukortartalom miatt az
erjedés 14% alkoholfoknál magától megáll. A borban így kb. 130 gramm cukor
marad. Hat évig érlelik francia tölgyfahordóban. Gyönyörű, bronzbarna színe
van. Sherry gazdagságú bor, oloroso sherryt idéz, de sok, simogató édességgel.
Gazdagon tárja elénk a karamell, füge, méz, dió, mazsola és más aszalt
gyümölcsök ízeit (aszalt szilva, kandírozott narancshéj, vajkaramell). Friss és
végtelen lecsengésű. A régi stílusú, enyhén oxidatív tokaji aszúk hangulatát
idézi.