Samos Nectar

A klasszikus passito, vagyis napon szárítás történik kint a szőlősorok között. Tökéletesen érett, vagy túlérett szőlőt használnak hozzá, és csak a legmagasabban fekvő – vagyis éjszaka hűvös – területekről szüretelnek. A mustot természetes módon teljesen kierjesztik, de a magas cukortartalom miatt az erjedés 14% alkoholfoknál magától megáll. A borban így kb. 130 gramm cukor marad. Hat évig érlelik francia tölgyfahordóban. Gyönyörű, bronzbarna színe van. Sherry gazdagságú bor, oloroso sherryt idéz, de sok, simogató édességgel. Gazdagon tárja elénk a karamell, füge, méz, dió, mazsola és más aszalt gyümölcsök ízeit (aszalt szilva, kandírozott narancshéj, vajkaramell). Friss és végtelen lecsengésű. A régi stílusú, enyhén oxidatív tokaji aszúk hangulatát idézi. 

11 990 Ft